Paardrijles

Plezier tijdens je paardrijles

Van woensdag-zaterdag organiseer ik verschillende paardrijlessen. Van beginner tot gevorderde: iedereen is welkom tijdens de paardrijles van Duuns Horses! Als eerste kijken we samen naar je huidige niveau en aan de hand daarvan werken we verder. Eerst plannen we een aantal privélessen in, zodat je eerst kunt wennen aan het paard, de omgeving, mij en de manier waarop ik lesgeef. Het verschilt per persoon hoeveel privélessen er nodig zijn, voordat je meedoet aan de paardrijles in groepsverband. 

paardrijles

Aanbod groepslessen

Mijn aanbod groepslessen bestaat uit alle verschillende disciplines. Zo geef ik les in:

 • Dressuur
 • Springen
 • Grondwerk
 • Workingequitation
 • Buitenrijden
 • Vrijheidsdressuur
 • Voltige
 • Zonder zadel rijden

Bovendien ligt er een grote focus op plezier en doen we regelmatig spelletjes!
Alles lessen worden door het jaar heen afwisselend aangeboden.

De groepslessen

De groepslessen bestaan uit maximaal vijf (maar meestal minder) personen. Ik vind het namelijk enorm belangrijk dat elke leerling zich op z’n gemak voelt en dat ik iedereen persoonlijk aandacht kan geven.  De groepen probeer ik zoveel mogelijk op basis van leeftijd en ervaring in te delen. We werken in de groepsles niet naar bepaalde wedstrijden toe, maar ik vraag als eerste waar jij zelf het liefst aan zou willen werken. Elke les werken we dus op basis van jouw persoonlijke leerdoelen verder. Plezier voor jou en het paard staat voor mij op de eerste plaats.  

Praktische informatie

Wanneer?
Van woensdag tot zaterdag

Waar?
Geenrodestraat 8 Meldert- Lummen

Door wie?
Idhuna Aukes

Lesgeld
€20 per les (1 uur incl. op- en afzadelen)

Stappenplan

 • Allereerst kijken we samen welk paard – op basis van jouw niveau – het beste bij je past. Als dat klikt zal je elke les op dit paard blijven rijden, totdat je toe bent aan een paard van een hoger niveau.
 • Je leert vervolgens op een paardvriendelijke manier hoe je met het paard moet omgaan. Daarnaast leer je een heleboel over kuddegedrag, waarbij ik je vertel welke rol jouw paard in de kudde heeft.
 • De rijles zelf duurt 45 minuten en in totaal ben je een uur bezig vanaf het opzadelen tot het afzadelen. Je leert om zelf je paard op te halen, te poetsen en op te zadelen. Nadat we dit enige tijd samen geoefend hebben, leer je om alles zelfstandig te doen.
 • Sommige lessen zullen alleen bestaan uit grondwerk, vrijheidsdressuur en de omgang met je paard. Ik vind het namelijk heel belangrijk dat men dit leert, aangezien er heel veel meer bij komt kijken dan alleen het rijden. Op die manier kan iedereen in alle omstandigheden op een respectvolle manier met het paard omgaan.
 • Tijdens de lessen leer je om echt naar het paard – en jezelf – te kijken: wat hebben jij en je paard nodig deze les?
 • De lessen tussen de kinderen en volwassenen verschillen niet veel. Je zult als volwassene niet zo snel ingedeeld worden bij de kids, maar ik vind het bij volwassenen net zo belangrijk om speelse opgaven te doen met het paard als bij de kids. Hierbij zullen we ook – afhankelijk van jouw niveau – eens springen, working equitation oefeningen proberen, zonder zadel rijden en de velden in gaan.
 • De lessen zijn heel anders dan in de manege: je hebt les in kleinere groepjes waardoor ik meer individuele begeleiding kan geven aan iedereen, je krijgt meer info over het paard (en jullie samen als team) en je krijgt bovendien een soort van ‘eigen paardje’. Hierdoor bouw je veel sneller vertrouwen op en kun je je sneller ontwikkelen, dan dat je elke les op een ander paard rijdt. 

Voor vragen, meer informatie of inschrijven voor een paardrijles: neem gerust contact op met mij via de website.

Buitenritten en fokken

Naast de paardrijlessen organiseer ik ook buitenritten. Bovendien helpen we je ook graag bij het vinden van een geschikt Camargue paard en bieden wij een aantal paarden aan voor de fok. 

Wil jij graag op een paardvriendelijke manier een fijne buitenrit maken door de prachtige Belgische natuur? Dan ben je bij Duuns horses aan het juiste adres!

Op onze locatie kun je ook terecht voor het volgen van de opleiding coaching met paarden. Dit kan bij mijn moeder Sanna Stelloo. Bovendien bieden we nog tal van andere activiteiten aan. Neem een kijkje op de website van Horses and Hearts.

Plezier is het belangrijkste op onze warme plek. We maken het dus leuk met elkaar. Kom je ook eens langs?

Tot gauw @Duuns-horses in België.

Contact

Ben je geïnteresseerd in een paardrijles of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.