Momenteel verzorg ik buitenritten in de Camarque in Zuid-Frankrijk. Meer weten? Bezoek dan nu de website in de Camarque: https://en.massaintgermain.com/equitation-balade-cheval-camargue

Buitenrit te paard genietend van de natuur

Buitenrit te paard

In de vakantieperiodes, weekenden of zelfs soms doordeweeks verzorgen we buitenritten te paard. We wonen in Meldert- Lummen bij Hasselt in België. Dicht tegen een prachtig natuurgebied waar we met de paarden kunnen genieten van de natuur. Een buitenrit te paard organiseren we voor iedereen die lekker wilt genieten, ontspannen of bijvoorbeeld voor een uitje met vrienden of familie. Het hele jaar door kun je hier terecht voor een prachtige buitenrit te paard.

Hoe zien de buitenritten er uit?

We vereisen lichte ervaring met het paardrijden.

  • Voor we de buitenrit te paard gaan maken, moeten de paarden eerst uit de weide gehaald worden en ook gepoetst en opgezadeld worden. Aan de hand van je ervaring met het rijden, wordt er gekeken welk paard het best bij jou past. We halen gezamenlijk de paarden op en tijdens het poetsen en opzadelen wordt er geholpen met wat nodig is.
  • Nadat de paarden mooi geborsteld en opgezadeld zijn. Stappen we in de piste op om te checken of alles goed zit. De juiste maat voor de beugels, singel goed ? En of je content bent met je paard.
  • Voor we de rit gaan maken, leggen we uit dat het paard gereden wordt met een losse teugel, en vooral met respect voor het paard. Ook vertellen we dat je altijd tijdens de rit vragen mag stellen of mag aangeven wat je fijn vindt, wel/ geen draf/galop (alleen een stap ritje is dus ook mogelijk). Zelf geef je aan waar je wel en niet aan toe bent.
  • Tijdens de rit maken we een prachtige ronde door de Belgische natuur. Er wordt af en toe uitleg gedaan over het gebied en je kunt in stilte genieten van het geluid van zingende vogels. ( bij rit van 4 uur korte pauze met wat lekkers tijdens de rit)
  • Nadat we weer terug aankomen, rijden we naar de piste en stappen we hier af. Gezamenlijk zadelen we de paarden af en sponsen we (als nodig is) de zwarte vlekken af van het zadel op de rug van de paarden. Na een kleine beloning zetten we de paarden samen weer in het weiland.

Buitenrit te paard van 1,5 uur

De buitenrit van 1,5 uur gaat door in het prachtige Meldert-Lummen te België. We rijden langs de grootste paarden kliniek van Europa; Equitom. Wat ook zeer interessant is om te zien. De vele zandpaden in deze streek zijn nog gemaakt door de tijd van de Romeinen. Hier rijden we dan ook op. Dit zijn oude holle wegen die een zeer historisch gevoel geven.  Wil jij graag een rit van 1,5 uur bij ons maken? Contacteer ons en dan plannen we samen een datum in!

Buitenrit 4 uur

De buitenrit te paard van 4 uur organiseren we vooral in de warmere seizoenen van het jaar. We rijden hier vanaf Meldert-Lummen naar de Zelemse  bossen. De bossen zijn gelegen op zeer heuvelachtig gebied waardoor er een leuke variatie komt in het rijden. Voor degenen die erg van crossen houden is deze rit zeer geschikt. Aangezien er een heel lang zandpad op deze route ligt. Ook is deze rit super geschikt voor mensen die heel erg willen genieten  van de ontspanning. De ritten worden vooral gebaseerd op de ruiters en je kunt dus perfect aangeven in welke gangen je zou willen rijden. Wil jij graag een rit van 4 uur bij ons maken? Contacteer ons en dan plannen we samen een datum in.

Trektocht

De trektochten met de Camargue paarden worden gehouden in de zomer. Dit zijn meestal tochten van een paar dagen. Dit hangt er van af waar we heen gaan. Heb je geen eigen paard, en is het jouw droom om naar een bepaalde plek te trekken te paard? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen. Dan kunnen we de mogelijkheden bespreken. Wil jij graag een trektocht maken? contacteer ons en dan houden we jou op de hoogte van de ingeplande data hiervoor!

Bosrit te paard in het weekend

Ook in de weekenden kun je bij ons terecht voor een heerlijke bosrit te paard. Ieder seizoen heeft zo zijn charme.  Het is echt genieten. Wel is het fijn als je een gevorderde ruiter bent.
Bovendien rijden we zelfs met individuele aanmelders! Het is aan te raden om van te voren het in te plannen zodat we de paarden  kunnen halen. Normaal gesproken lopen ze heerlijk zelf in het natuurgebied

Beginnend paardrijder?

Nog nooit op een paard gezeten?  Dan doen we graag eerst wat grondwerk met je, zodat je vertrouwt raakt met de paarden en hun gedragingen. Wij houden ervan paarden met respect te behandelen en daarom eerst een vertrouwensband met ze op te kunnen bouwen. Als jij ontspannen bent, is het paard ook ontspannen. Daarna kunnen we kijken als we samen op pad kunnen en een mooie buitenrit te paard kunnen doen. Ook kun je eerst een paar lessen bij ons volgen. Kijk hier bij de grondwerk lessen.

Tarief:

1,5 uur:  € 40,- per persoon
4 uur: € 80,- per persoon

Trektocht te paard: hangt af van hoelang de tocht gaat zijn (hiervoor contact opnemen).

We rijden altijd met een cap/tok en laarzen. Handig als je deze zelf mee kunt nemen.  Als je geen cap hebt, zijn er bij ons ook een paar aanwezig.

De paarden dragen maximaal een persoon van 85 kg. Ben je zwaarder, dan is er in de omgeving een prachtig alternatief. Namelijk het rijden met Belgische boerenpaarden. Of we gaan met de pony’s aan de hand een heerlijke wandeling maken.

Bel (00 32) (0)493937412

Contact

Ben je geïnteresseerd in een les of opleiding of heb je nog meer vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!