Onze paarden

Even voorstellen…

Er zijn een aantal paarden die wij meenemen op buitenritten. Wij kijken op basis van jouw ervaring van tevoren altijd welk paard het beste bij jou past. Want ze hebben allemaal een eigen karakter. Wil je een buitenrit bij ons maken en ben je nieuwsgierig naar de paarden die meegaan?

Hieronder stellen we ze alvast allemaal kort aan je voor!

IMG_5298

Esposito

Esposito (28) is onze oudste ruin. Ondanks zijn leeftijd voelt hij zicht nog steeds dé hengst van de kudde. Hij rijdt – vanwege zijn leeftijd – het minst vaak mee, maar áls hij mee mag loopt hij nog steeds het liefst voorop en is zijn enthousiasme volop aanwezig. Hij heeft een superfijn karakter en wij vertrouwen hem zelfs voor 100% toe aan de (nog) bange en minder ervaren ruiter.

IMG_5301

Rosa

Rosa (25) is onze oudste merrie. Rosa en Esposito zijn echt een stelletje: op buitenritten zijn ze samen een topteam, maar ook in het weiland staan ze altijd gezellig bij elkaar. Rosa is ontzettend lief en heeft een heel zachtaardig karakter. Ondanks haar lengte (ze is één van de kleinste Camarguepaarden) is ze echt het moedertje van de kudde. Ook op een buitenrit zal ze goed voor je zorgen.

Napoleon

Napoleon (18) is onze kleine deugniet. Hij weet het keer op keer voor elkaar te krijgen om door het draad te kruipen en het gras aan de overkant even te proeven. 😉 Daarnaast is hij een echte clown: hij houdt ervan om in het water te plonsen en verzint altijd wel iets grappigs. Een groot feest met dit kereltje. Dat vinden ook Rosa en Esposito, bij wie hij veel in de buurt is. Maar ook de jonkies van de kudde zoekt hij vaak op om even lekker te stoeien. Tijdens buitenritten is het een kleine dribbel en draaft hij standaard mee in stap, omdat hij de rest van de groep anders niet bij kan houden met zijn korte beentjes.

DSC_1875

Memphis

Memphis (20) is een rustige en oude ruin. In de kudde is hij vaak op zichzelf, maar als je in het weiland komt knuffelen staat hij vooraan in de rij. Hij is heel lief en zeer betrouwbaar tijdens een buitenrit. Hij vindt stapritjes leuk, maar kan ook met veel enthousiasme een sprintje trekken. Memphis is een moderner gebouwd Camargue paard met een vriendelijk karakter.
 

Quamelia du Sud

Quamelia du Sud (16) is een enorm lieve en betrouwbare merrie, maar ze kan ook pittig zijn op buitenritten. Voor mensen die van crossen houden is zij ideaal. Tijdens buitenritten zal ik voornamelijk op haar rijden, tenzij een zeer ervaren ruiter met haar op pad wil. Quamelia du Sud wordt ook ingezet voor de fokkerij, omdat ze heel klassiek en mooi gebouwd is en van een hele goede afstamming is. We laten haar dit jaar weer dekken door één van onze hengsten. Dan hopen we dat we volgend jaar een blij en gezond veulen zien rond springen in onze weide.
 

Urbain du Midi

Urbain du Midi (13) is een hele lieve ruin met hele fijne en rustige gangen. Tijdens buitenritten is hij ietwat onzeker, maar volgt de rest van de groep probleemloos. In de wei is hij het tegenovergestelde, daar stoeit hij altijd met zijn vrienden.
 

Van Gogh du Midi

Van Gogh du Midi (12) noemen we ook wel liefkozend Vango. Deze ruin is een echte bulldozer. Lekker ondeugend, maar een echt Camargue paard – in karakter en bouw. Hij is ideaal voor kinderen, maar ook volwassenen vinden hem leuk. Onderweg snoept hij soms van een takje of wat gras. Net als Napoleon is hij een echte clown.
 

Ermine de Saint Germain

Ermine de Saint Germain (6) is de allerjongste in onze kudde bereden paarden. Ze is dit jaar naar België gekomen vanuit de Camargue. Het is een snelle tante – net zoals Quamelia. Lief en betrouwbaar, maar vooral geschikt voor de ervaren ruiter, omdat ze af en toe wat onzeker en schrikachtig is. Toen zij vijf jaar was heb ik haar zelf doorgereden en werkten we samen wel eens met stieren, waar ze heel goed in is. We gaan haar ook inzetten voor de fokkerij, omdat ze een supermooi en klassiek gebouwde Camargue merrie is.
 

Isis du Camargue

Isis du Camargue (3) is de dochter van Quamelia en de Camargue hengst Lambin du Roure. Ze is ontzettend nieuwsgierig en leergierig en ons plan is om haar op te leren, zodat ze mee kan op de buitenritten.
 

Contact

Ben je geïnteresseerd in een buitenrit of heb je nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!