Paardrijden

Paardrijles

Op een fijne manier leren paardrijden doe je bij Ponycoach. De paardrijles wordt gegeven door Idhuna Aukes. Zij is gediplomeerd instructeur en heeft ondanks haar jonge leeftijd veel ervaring in het lesgeven aan kinderen en jong volwassenen. Met haar enthousiasme stimuleert ze de cursist om steeds beter te worden

Op Everland staan een aantal Camargue paarden en enkele pony’s. Voor elk wat wils, variërend van betrouwbare paarden en pony’s voor beginnende ruiters, tot paarden en pony’s die wat meer uitdaging bieden aan de geoefende ruiter.

In de paardrijles wordt veel aandacht besteed aan dressuurmatig rijden, maar ook springen, vaardigheid en carrouselrijden komen regelmatig aan bod. Dit is natuurlijk afhankelijk van de ontwikkeling en ervaring van de leerling.

Everland waar ponycoach gevestigd is beschikt over een buitenbak van 40 x 20 meter. Bovendien zijn er mooie Romeinse ruiterpaden waar gereden kan worden.

Tarieven paardrijles

De paardrijles prijzen per 01-01-2020 € 20,- per les

Speciaal voor de beginnende ruiter hebben wij de opstartlessen. Tijdens deze opstartles krijg je les in de omgang met de pony, het poetsen en het opzadelen. Met deze lessen leer je de beginselen van het paardrijden, waarna je, in overleg met Idhuna, aan kunt sluiten in een voor jou geschikte groepsles. Deze les duurt 60 minuten. De kinderen zijn 20 minuten bezig met het poetsen en daarna krijgen ze 40 minuten les in kleine groepjes. Op deze manier heb ik genoeg aandacht voor elke ruiter. 

Paardrijles Meldert-Lummen België

De paardrijlessen worden gegeven doordeweeks op maandag, woensdag en vrijdag. In het weekend zijn paardrijlessen eventueel in overleg ook mogelijk.

Van wie krijg je paardrijles in Meldert-Lummen?
Idhuna Aukes heeft de opleiding initiator en een professionele ruiter opleiding gevolgd. Zij geeft elke week paardrijlessen. Dit kan zowel privé als in een klein groepje.

Idhuna heeft verschillende paarden opgeleid en werkt op een paardvriendelijke manier. De paardrijlessen zien er anders uit dan op een manege. Je krijgt meer individuele feedback en leert ook veel over het gedrag van het paard. Je leert dus niet alleen paardrijden, ook leer je hoe je zelf het paard moet verzorgen; halster omdoen, meelopen aan touw, poetsen en opzadelen en een goeie basis grondwerk. Alle leeftijden zijn welkom in Idhuna haar ruiterteam. Als net beginnende ruiter tot zeer ervaren ruiter, of misschien een angstige ruiter die toch weer de draad wilt oppakken met rijden.

Les met je eigen paard

Het is ook mogelijk om met je eigen paard te komen lessen.

Iedereen is hier welkom en we gaan met een individueel stappenplan aan het werk. Zo kan jij groeien op de manier die het best bij jou en je gegeven paard past!

Hoe zien de paardrijlessen er uit?
  • We leren eerst de basis van het hanteren van een paard, halster om doen, poetsen, hoeven uit krabben en grondwerk. Als de ruiter dit allemaal onder de knie heeft gaan we pas naar het volgende punt. Wij vinden het erg belangrijk dat de ruiter eerst op een goeie manier leert om gaan met het paard, en vertrouwen op bouwt om aan het paard te wennen.
  • De eerste echte paardrijles wordt zonder zadel en hoofdstel gegeven. Idhuna houd het paard vast aan een touw. Op deze manier leert de ruiter eerst balans houden en aan het gevoel op een paard te wennen. Dit oefenen we eerst in stap en daarna in draf. Je leert ook de beweging van het paard kennen door met je ogen dicht de voor en achterbenen leert te benoemen als het paard deze naar voren zet.  Het sturen en stoppen met je benen gaan we hier ook oefenen. Als dit allemaal lukt gaan we met zadel en hoofdstel leren rijden.
  • Deze lessen gaan we leren het paard op te tuigen. Zadel en hoofdstel op de juiste manier om, de stijgbeugels op de juiste maat zetten, singel om doen etc..  De lessen die we zonder zadel hebben gedaan gaan we op het zadel kort herhalen.  Met zadel volgt al snel het sturen en stoppen met de teugels, licht rijden, zelf rijden en uiteindelijk de galop + het zelf rijden in de galop. Als je deze basis kent gaan we dieper in op verschillende oefeningen bv interesse in het leren van:
Dressuurles

Je leert hier de dressuur kennen, met takt rijden, nageeflijkheid, verschillende oefeningen rijden: wijken, schouderbinnenwaards, travers en ranvers in een hoger stadia. We kijken vooral naar de ontspanning van de ruiter en paard tijdens de lessen (de dressuur is ook de basis voor alle andere takken van de paardensport)

Springles

We oefenen eerst met de verlichte zit en als we dit onder de knie hebben in alle gangen gaan we leuke kleine oefeningetjes springen. Later kleine parcours en zo groei je !

Working equitation

Je leert hier alle oefeningen van de working equitation te rijden: bruggetje, hekje open en dicht, zijbalk, achteruit, belletje etc.

Er zijn heel veel verschillende takken die we kunnen bedenken bij jouw paardrijles. Paardrijles naar eigen idee is ook mogelijk.

Wil je een buitenrit te paard maken? Dat kan.

We vinden het erg leuk om jou te helpen in onze paardrijlessen.

Contact

Ben je geïnteresseerd in een les of opleiding of heb je nog meer vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!