Buitenrit te paard

Genieten op een paardenrug

Wij verzorgen buitenritten te paard in de vakantieperioden, de weekenden en soms zelfs doordeweeks. Dat doen we in Meldert-Lummen (vlakbij Hasselt) in België. Wij wonen daar vlakbij een prachtig natuurgebied waar je – samen met de paarden – kunt genieten van de natuur. 

Onze buitenritten zijn leuk voor iedereen die lekker wil genieten en ontspannen, maar we organiseren ook buitenritten in groepsverband – zoals een uitje met vrienden of familie. Je kunt bij ons het hele jaar door terecht voor een fantastische buitenrit in de natuur.

Buitenrit

Hoe ziet een buitenrit eruit?

Enige ervaring met paardrijden is een vereiste.

  • We kijken altijd eerst welk paard het beste bij jou past op basis van je rijervaring. Ze zijn allemaal rustig en lief, maar ze hebben ook verschillende karakters. Voordat we daadwerkelijk beginnen aan de buitenrit, halen we de paarden uit de weide en gaan we ze poetsen opzadelen. Dat doen we gezamenlijk en we helpen waar nodig.
  • Nadat de paarden mooi geborsteld en opgezadeld zijn, gaan we even stappen in de piste. Dat doen we om te kijken of alles goed zit en om eventueel aanpassingen te doen, zoals de lengte van de beugels en de singel. Maar we checken ook of je blij bent met je paard.
  • Voordat we op weg gaan leggen we nog uit dat het paard met een losse teugel gereden wordt én met respect voor het paard. We leggen ook uit dat je tijdens de buitenrit alle vragen gewoon mag stellen dat je gerust mag aangeven wat je wel en niet prettig vindt, zoals draven/galopperen. Alleen stappen is dus ook mogelijk. Jij geeft zelf aan waar je aan toe bent.
  • En dan gaan we op pad! Tijdens de buitenrit tijden we door de prachtige Belgische natuur. We beloven dat het uitzicht vanaf de paardenrug echt een lust voor het oog is. Af en toe vertellen we iets over het gebied en tussendoor kun je in stilte genieten van de tsjilpende vogels.
  • Zodra we weer terug zijn, rijden we naar de piste en stappen we af. Daarna zadelen we samen de paarden af en sponsen we (indien nodig) de zwarte vlekken van het zadel van de paarden af. Na een kleine beloning zetten we de paarden samen terug in het weiland.

De route

De buitenrit duurt ongeveer 1,5 uur en gaat door het idyllische Meldert-Lummen in België. We rijden door een beschermd natuurgebied van 100 hectare. Hier nestelen voornamelijk vogels in de natuurweilanden, ook wel de Zwarte Beek genoemd. De Zwarte Beek is vernoemd naar het ijzer in de grond. Vanwege de bijzondere grondsoort kleuren de rivieren hier soms oranje!

We rijden ook langs Equitom, de grootste paardenkliniek van Europa, wat heel interessant is om te zien. We rijden ook over een aantal zandpaden, die nog uit de Romeinse tijd stammen. Het zijn oude holle wegen die een historische sfeer weergeven: het is gaaf om te realiseren dat op die wegen Romeinse soldaten hebben gelopen met paard en wagen. In de streek zitten ook veel varkensboeren en tijdens de buitenrit rijden we langs een bio varkensboer waar de biggetjes een heel goed leven hebben in de natuur.

Al met al een hele avontuurlijke rit waarbij je het allermooiste van de omgeving te zien krijgt. En dat vanaf een paardenrug! Wat wil je nog meer?

Belangrijke informatie

Wij willen jou een onvergetelijke ervaring bezorgen. En wij ons uiterste best om je de buitenrit van je leven te geven. 
Daarbij staat de veiligheid voor jou – maar ook voor de paarden – voorop. Lees daarom onderstaande informatie goed door.

  • Enige ervaring met paarden vereist voor een buitenrit.
  • Buitenritten mogelijk t/m 80 kilo. (Als je zwaarder bent, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden)
  • Neem je eigen rijspullen mee als je deze hebt. Heb je geen cap? Je kunt er één van ons lenen.
  • Maximaal 6 mensen kunnen er mee per buitenrit. 

Tarief & duur

Een buitenrit van +/- 1,5 uur kost €40,-p.p.
 

Openeningsdagen

Wij organiseren van woensdag tot en met zondag elke dag een buitenrit van 9 uur tot 11 uur. (Dit doen we in de ochtend omdat het in de zomer erg warm voor de paarden kan worden.) 

 

Overnachten

Kom je van ver en wil je er een overnachting aan vastplakken? Leuk! Je kunt op onze locatie ook Zou je graag willen komen overnachten? Dit kan op onze gezellige locatie Het Houten Hart. Kijk hier voor meer informatie of neem contact op met ons.

Lessen en opleidingen

Naast de buitenritten geef ik ook paardrijlessen en grondwerk lessen. Bovendien helpen we je ook graag bij het vinden van een geschikt Camargue paard. 

Of wil jij graag op een paardvriendelijke manier leren paardrijden of (grondwerk) lessen krijgen? Ook dan ben je bij Duuns horses aan het juiste adres!

Op onze locatie kun je ook terecht voor het volgen van de opleiding coaching met paarden. Dit kan bij mijn moeder Sanna Stelloo. Bovendien bieden we nog tal van andere activiteiten aan. Neem een kijkje op de website van Horses and Hearts.

Plezier is het belangrijkste op onze warme plek. We maken het dus leuk met elkaar. Kom je ook eens langs?

Tot gauw @Duuns-horses in België.

Contact

Ben je geïnteresseerd in een buitenrit of heb je nog vragen? Reserveer meteen een buitenrit online of neem dan contact met ons op.