Fokkerij

Naast de verkoop van paarden, zijn wij ook heel gedreven in het fokken met onze paarden. Er zijn een aantal dieren die wij – op basis van hun lieve karakter en prachtige en unieke verschijning – gebruiken voor de fok. Wij fokken uitsluitend op natuurlijke wijze: in vrijheid in de weide.

Heb je interesse in het fokken met één van onze Camargue hengsten? Lees hieronder meer over ze of neem gerust contact op met ons. 

Onze hengsten

Quovadis Du Valat Ole x Vidocq du Salin  

Deze Camargue hengst heeft verschillende shows over de hele wereld gelopen. Onder andere op Equitana, het bekende evenement in Duitsland.

Hij heeft veel prijzen gewonnen met onder meer het werk met de stieren en met working equitation wedstrijden. Ik heb hem dit jaar in Frankrijk gekocht. 

Wij fokken uitsluitend op natuurlijke wijze, dat betekent: in vrijheid in het weiland. Voor een natuurlijke dekking door onze Camargue hengst Quovadis Du Valat krijg je een maand gratis weidegang voor je paard bij. Dat is inclusief één scan van de dierenarts. De merrie kan een extra maand in de weide blijven voor 125,-. Als ze nog niet drachtig is geworden kan er een tweede scan op eigen kosten gedaan worden.

Geboortejaar: 2004 
Schofthoogte: 1.48m
Dekgeld: 750,-

Idalgos Du Midi – Tribun de Listel x Janot de Belugo  

Idalgos is een Camargue hengst van drie jaar. Idalgos is jong en groen, maar heeft nu al een klassieke Camargue bouw.  Vader Tribun en opa Janot zijn prachtige en sterk gebouwde Camargue hengsten die al veel prijzen gewonnen hebben. Bovendien hebben ze zichzelf dubbel en dwars bewezen met de vele mooie nakomelingen. Wij mogen deze zomer ons eerste veulen verwachten van deze prachtig gebouwde Camargue hengst. We zijn heel nieuwsgierig naar zijn verdere ontwikkeling. 

Wij fokken uitsluitend op natuurlijke wijze, dat betekent: in vrijheid in het weiland. Voor een natuurlijke dekking door onze Camargue hengst Idalgos krijg je een maand gratis weidegang voor je paard bij. Dat is inclusief één scan van de dierenarts. De merrie kan een extra maand in de weide blijven voor € 125,-. Als ze nog niet drachtig is geworden kan er een tweede scan op eigen kosten gedaan worden.

Geboortejaar: 2018 
Schofthoogte: 1.46m
Dekgeld: 600,-

Elk jaar in verwachting...

Bijna elke zomer komt er een kersvers veulentje bij. Dit jaar laten we onze merrie Quamelia du Sud dekken door onze hengst Quovadis du Valat. We zullen jaarlijks wel een veulentje van 1 of 2 van onze merries verwachten. Blijf bij interesse in een Camargue veulen onze paarden te koop volgen !  

Contact

Ben je geïnteresseerd in één van de paarden die wij te koop hebben? Of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!